Темпорально-каузальні методи побудови пояснень в системах штучного інтелекту - Чалий, С. Ф.; Лещинський, В. О. (My University, 2024)
Предметом дослідження є процес побудови пояснень в системах штучного інтелекту. Запропоновано темпорально-каузальний підхід до побудови пояснень, який структурує представлення пояснень на локальному, проміжному та глобальному рівнях у темпоральному та каузальному аспектах. Розроблено узагальнений метод побудови пояснень з використанням темпоральних та каузальних залежностей, а також метод уточнення пояснень з використанням темпоральних залежностей. Крім того, запропоновано метод побудови пояснень на глобальному рівні на основі упорядкованості вхідних даних, що враховує структуру даних при побудові пояснення
Keywords: побудова пояснень; темпорально-каузальний підхід