Організація оперативного управління кібербезпекою на підприємстві - Демидов, О. Д. (My University, 2019)
Об'єктом дослідження дипломної роботи є: розслідування інцидентів кібербезпеки на підприємстві. Мета дипломної роботи: аналіз моделей та методів побудови розслідування інцидентів кібербезпеки на підприємстві, та розробка процесу розслідувань різного типу інцидентів у Security Operation Center на підприємстві. В основній частині аналізується фактори, що сприяють вибору моделей та характеристик Security Operation Center. Були розроблені рекомендації щодо вибору моделі центру для підприємства. Також проаналізовані різні компанії, які надають SIEM [5] - продукти для корпоративного використання та їх порівняльні характеристики. Практична цінність полягає у розробці процусів розслідувань різного типу інцидентів. Результати дослідження можуть бути застосовані на українських підприємствах. Наукова новизна полягає в альтернативній моделі та архітектурі Security Operation Center для різних типів підприємств та новітніх технологіях для забезпечення кібербезпеки.
Keywords: Security Operation Center; SOC; SIEM