Енергетичні стани частинок у несиметричних багатошарових наноструктурах першого типу - Певцова, М. О. (My University, 2025)
Об'єкт дослідження – енергетичні стани частинок які містяться у асиметричній багатошаровій наноструктурі першого типу. Мета – визначення шляхом математичного моделювання енергетичних станів частинок в несиметричних багатошарових наноструктурах першого типу і як саме асиметрія наношарів впливає на їх квантові властивості. Метод дослідження – теоретичні дослідження, квантово-механічне моделювання в області теорії функціоналу густини і рішення рівняння Шредінгера. Актуальність дослідження: у світлі появи нанотехнологій і зростаючого попиту на розробку ефективних наноматеріалів вивчення енергетичних станів частинок в несиметричних багатошарових наноструктурах має значно зрости. Несиметричні багатошарові структури першого типу мають особливі електронні властивості, які можуть бути використані для підвищення ефективності пристроїв у мікро– і наноелектроніці. Дослідження впливу асиметрії на квантові стани є важливим кроком у розробці нових матеріалів з такими властивостями, що відкриває нові перспективи для використання в сучасних технологіях.
Keywords: наноструктура; асиметрична багатошарова структура; квантовий ефект; хвильова функція