Дослідження онтологічних моделей тексту для аналізу технічної документації - Вавілов, П. О. (My University, 2020)
Об'єкт дослідження – процес семантичного аналізу тексту технічної документації при сертифікації програмних систем. Мета – синтезувати онтологічну модель тексту для автоматизації семантичного аналізу технічної документації. Метод дослідження – математичний апарат теорії автоматів, нечітких множин, методи структурної та прикладної лінгвістики, методи представлення знань в штучному інтелекті. В результаті наведено основні методи побудови онтологічних моделей, які використовувалися при побудові даної моделі. Спроектована онтологічна модель тексту технічної документації та її програмна модель.
Keywords: онтологія; нормативний профіль; онтологічна модель; онтологічний запит; експертна система; нечітка атрибутна граматика