Дискусійні аспекти у визначенні порушення суб’єктами господарювання податкового законодавства - Макух, О. В. (НДІ ПЗІР НАПрН Україн, 2021)
У публікації автором розглянуто сучасний підхід законодавця до визначення поняття порушення податкового законодавства й характеристики його складу. Наголошено на недоцільності закріплення лише умисної форми вини при вчиненні порушень податково-правових норм. // In publications, the author examines the current approach to the legislator to determine the concept of violation of tax legislation and characteristics of its composition. It is emphasized inappropriate to consolidate only a deliberate form of guilt when committing violations of tax and legal norms.
Keywords: суб’єкти господарювання; порушення податкового законодавства; склад податкового порушення; вина; форми вини; business entities; tax legislation; the composition of tax violation; guilt; form of guilt