Розробка електронної складової системи автоматизації для лазерного граверу на основі СО2 - Фарига, Р. М. (My University, 2024)
Мета роботи – розробка електронної складової системи автоматизації для лазерного граверу на основі СО2. Об’єкт роботи – технологія лазерної обробки матеріалів. Предмет роботи – електронна частина лазерного ЧПУ верстата. В даній кваліфікаційній роботі проведено аналіз технології лазерної обробки матеріалів та типів лазерів. Проведено огляд лазерних трубок. Розроблено блок-схему верстата, вибрано основні вузли електричної частини лазерного ЧПУ верстата. Проведено визначення параметрів рідинної системи охолодження, розрахунок радіатора та водяного насосу. Розроблено програмну частину верстату.
Keywords: лазерна обробка матеріалів; лазерна трубка; ЧПУ верстат; водяний насос; лазерний граверу