Дослідження пасивних методів захисту інформації від її витоку каналами ПЕМВН - Бацкальова, А. О. (My University, 2019)
Об'єкт дослідження – пасивні засоби захисту інформації від її витоку каналами ПЕМВН. Мета роботи – дослідження конструкцій, видів матеріалів та схем, які застосовуються для пасивних засобів захисту інформації від її витоку каналами ПЕМВН. Методи дослідження – аналіз, моделювання. В ході роботи було з'ясовано, що ефективним електромагнітним та електростатичним екраном є спірально намотана оплетка на інформаційний кабель. Були досліджені різні міжвиткові відстані і матеріал виготовлення даного обплетення. На підставі порівняння було визначено, що кращий захист від електромагнітноговипромінювання забезпечує екран виготовлений з міді, а кращий захист від електростатичного впливу забезпечує екран виготовлений з алюмінію. Також на захист впливає міжвиткова відстань - чим воно менше, тим ефективність екранування краще.
Keywords: захист інформації; ПЕМВН; екранування; фільтрація; волз; лінії передачі; проектування системи