Розробка енергоефективного пристрою для організації зв'язку у вбудованих системах - Моцний, В. О. (My University, 2020)
У магістерські атестаційній роботі проведено аналіз принципів побудови бездротової сенсорної мережі для обміну повідомленнями між пристроями у вбудованих системах. Розроблена структурна схема мікропроцесорного пристрою, що становить основу бездротової мережі. Виконане моделювання енергетичного профілю роботи мікроконтролерного модуля NUCLEO-L031. Для моделювання роботи мікроконтролерного пристрою обрано інтегроване середовище STM32CubeIDE. Задано реальний сценарій роботи для перевірки очікуваного рівня споживання енергії від батареї потужністю 700 мАч. За розробленою структурної схемою та попередніми теоретичними результатами моделювання створено два модуля: тестовий зразок модуля IoT; тестовий зразок модуля керуваннята збору даних. Розроблено алгоритм роботи модуля IoT та програма, в якій реалізовано запропоновану методику синхронізації пристроїв та наступного переходу в енергозберігаючий режим для економії енергії живлення. Результати магістерської атестаційної роботи опубліковані в журналі “Наука онлайн”.
Keywords: ІOT; мікроконтролер; енергоефективність; STM32L051; споживання струм; структурна схема; RFM69HW