Високошвидкісна комп’ютерна мережа підприємства "Сіріус" - Соколенко, Д. О. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є розробка проекту оптичної мережі доступу. Розробка зосереджена на фізичному мережевому рівні та охоплює оптичні волокна, захист кабелів і з’єднання, оптичні сплітери, стійки та активні компоненти. Представлено ознайомлення з оптичними мережами, їх конфігураціями (FTTH, FTTB, FTTC, FTTN), відповідними мережевими стандартами та технологіями. У роботі розглянуто проєкт побудови мережі доступу в багатоквартирному будинку із застосуванням технології FTTB (Fiber To The Building). Наведено технічне обґрунтування вибору мережевого обладнання та компонентів доступу. Описано маршрут прокладання кабельної інфраструктури та підібрано всі необхідні елементи для забезпечення надання телекомунікаційних послуг мешканцям будинку.
High-Speed Computer Network of the "Sirius" Enterprise
Keywords: волокно до дому; оптична мережа; пасивна оптична мережа; спліттер