Дослідження методу триангуляції та його застосування у робототехніці та повсякденному житті - Пустовалов, Д. (ХНУРЕ, 2023)
В статті проведено аналіз використання метода триангуляції сфер використання, та застосування у робототехніці. Проведено дослідження існуючих методів позиціонування об’єкту, відносно опрних точок, описано недоліки такого методу та переваги. Внаслідок чого, було досліджено метод розрахунку координат робота відносно референсних точок, та розраховані прості формули для знаходження місцеположення цього робота у випадку, коли цей метод використовується на площині. Також трохи розкрита тема вікористання триангуляційного метода на виробництві для відстежування руки робота-маніпулятора.
Keywords: метод триангуляції; методи позиціонування; пошук координат; робототехніка