Математичне та програмне забезпечення задач маршрутизації транспортних засобів з обмеженнями навантаження та зворотними перевезеннями - Ольховський, І. В. (My University, 2021)
Метою кваліфікаційної роботи є дослідження і розробка математичної моделі та програмного забезпечення для рішення задачі маршрутизації транспортних засобів, що враховує умови і реальні фактори, які впливають на якість одержуваного результату при визначенні раціональних маршрутів, такі як: обмеження навантаження та зворотні перевезення. Методами дослідження є методи рішення задачі маршрутизації з урахуванням зворотних рейсів, методи рішення задачі упаковки вантажу з урахуванням тривимірних обмежень навантаження. Результатом роботи є математична модель та програмний засіб, що реалізує алгоритми вирішення задачі маршрутизації транспорту, враховуючи зазначені обмеження маршрутизації та обмеження на навантаження. Область застосування – прикладні сфери, де виникає необхідність централізованої транспортної доставки, поставок з пункту виробництва до віддалених пунктів споживання з можливістю забрати товар у клієнтів зворотних рейсів, з подальшою їх доставкою в депо і т. д.
Keywords: задача маршрутизації транспортних засобів; логістика; зворотні перевезення