Розробка застосунку для процедурної генерації ландшафтів - Стрюк, Д. С. (My University, 2025)
Об’єктом роботи є алгоритми генерації тривимірного ландшафту на мобільних пристроях. Метою роботи є створення застосунку для iOS, що реалізує генерацію тривимірного ландшафту на основі карти висот із візуалізацією у середовищі SceneKit. У межах роботи розглянуто алгоритми процедурної генерації рельєфу, зокрема шум Перліна та Diamond-Square. Обґрунтовано вибір SceneKit як основного інструменту. Реалізовано генерацію карти висот, побудову полігональної сітки, розфарбування зон (вода, сніг, трава) та автоматичне розміщення дерев. Застосунок дозволяє повторно створювати ландшафт з новими параметрами у реальному часі. У результаті роботи створено мобільний застосунок з процедурною генерацією тривимірного ландшафту та інтерактивною візуалізацією сцени
Keywords: процедурна генерація; тривимірний ландшафт