Розроблення мобільної системи відеонагляду на базі ESP32 CAM - Лихо, Т. А. (My University, 2025)
Об’єкт дослідження – процес відеонагляду за виробничими процесами на приладобудівних підприємствах. Предмет дослідження – система відеонагляду за перебігом виробничих процесів на приладобудівних підприємствах. Мета дослідження – підвищення ефективності відеонагляду за перебігом виробничих процесів на приладобудівних підприємствах шляхом розроблення мобільної системи відеонагляду на базі ESP32-CAM. Методи досліджень – методи об’єктно-орієнтованого програмування мовою Arduino (С/C++) та Python, системний підхід, експериментальне тестування системи у реальних умовах. У роботі було проведено аналіз існуючих конструкторських та програмних рішень побудови роботизованих систем відеонагляду. На базі проведеного дослідження розроблено прототип мобільного робота з камерою та відповідне програмне забезпечення для передачі відеопотоку. А також, розроблено користувацький інтерфейс для керування мобільним роботом. Отримані результати можуть бути використані для впровадження роботизованих охоронних систем, або промислових та побутових роботизованих систем відеонагляду. Також, отримані результати відносяться до Цілі сталого розвитку 9 «Промисловість, інновації та інфраструктура», а саме пункту 9.4 «Сприяти прискореному розвитку високо- та середньовисокотехнологічних секторів переробної промисловості, які формуються на основі використання ланцюгів «освіта – наука – виробництво» та кластерного підходу за напрямами: розвиток інноваційної екосистеми; розвиток інформаційно-телекомунікаційних технологій (ІКТ); застосування ІКТ в АПК, енергетиці, транспорті та промисловості; високотехнологічне машинобудування; створення нових матеріалів; розвиток фармацевтичної та біоінженерної галузей».
Keywords: мобільний робот; робототехніка; відеонагляд; приладобудівне підприємство; python; Arduino