Розроблення програми на основі хмарного середовища для дистанційного навчання студентів - Ткачов, М. Р. (My University, 2025)
Об'єктом дослідження в даній роботі є дистанцій процес навчання здобувачів вищої освіти. Предмет дослідження – автоматизована система колективного доступу до інформаційних ресурсів на основі хмарного сервісу. Метою даної роботи є підвищення ефективності навчального процесу завдяки впровадженню новітніх інструментів дистанційного навчання з використанням хмарного сервісу для колективного доступу до інформаційних ресурсів. Проведено аналіз предметної області, а саме, аналіз актуальності дослідження. Розроблення програми на основі хмарного середовища для дистанційного навчання студентів є актуальним завданням, яке відповідає сучасним викликам цифрової трансформації освіти. Проведено аналіз протоколів Інтернету речей, описані рівні архітектури IOT для поєднання хмарного середовища з віртуальними макетами. Розроблено хмарне середовища для дистанційного навчання студентів. Розглянуто приклад роботи програми на основі автоматичного опрацювання завдань, що пов’язані з моделюванням ситуації кібератаки на засоби автоматизації АСУТП.
Keywords: автоматичне опрацювання завдань; дистанційне навчання; хмарне середовище; моделювання ситуації кібератаки