Дослідження ефективності функціонування банківських установ України в умовах воєнного стану - Рац, О. М. (My University, 2023)
Статтю присвячено дослідженню ефективності функціонування вітчизняного банківського сектору в умовах воєнного стану. Проаналізовано умови функціонування банків, їх основні показники діяльності та ефек¬тивність напередодні військової агресії. Визначено, що з початком воєнних дій, незважаючи на скорочен¬ня кількості банківських установ, банківський сектор почав адаптуватись до несприятливих умов діяльності. Проведене дослідження особливостей функціонування вітчизняних банків за умов воєнного стану показало, що незважаючи на стрімке падіння рівня рентабельності, банківська система показала фінансову стійкість, ліквідність та прибутковість. В статті виділено потенційні загрози, під впливом яких буде знаходитись банків¬ський сектор України та визначено, що своєчасне реагування на них дозволить зберегти банківський капітал від втрат та сформувати подальші напрями пошуку джерел прибутковості банківського бізнесу
Keywords: банк; банківський сектор; ризики діяльності; ліквідність; фінансова стійкість; військова агресія