Програмні засоби адміністрування застосунків Google Workspace - Філонов, Д. Р. (My University, 2025)
Метою роботи є аналіз, проєктування та розробка програмних засобів для ефективного адміністрування застосунків Google Workspace, зокрема – з використанням вбудованих та сторонніх інструментів автоматизації. Об’єктом дослідження є процеси адміністрування хмарних застосунків, предметом дослідження – програмні інструменти та методи адміністрування компонентів Google Workspace. Новизна полягає у: систематизації сучасних методів адміністрування Google Workspace; створенні власного інструментарію для автоматизованого управління користувачами та політиками доступу; формалізації підходу до розробки кастомних рішень на основі API Google Workspace. Результати кваліфікаційної роботи можуть бути використані адміністраторами систем для: оптимізації керування користувачами, групами та політиками доступу; автоматизації рутинних процесів у Google Workspace; впровадження систем моніторингу й аналітики активності користувачів. Розроблені програмні засоби можуть бути адаптовані під потреби освітніх закладів, компаній малого і середнього бізнесу, а також державних установ, що використовують хмарні технології Google.
Software Tools for Administering Google Workspace Applications
Keywords: автентифікація; політики безпеки; цифрова інфраструктура; адміністрування хмарних застосунків