Сучасні методи діагностики респіраторно-ольфакторної функції - Аврунін, О. Г.; Носова, Я. В.; Семенець, В. В.; Філатов, В. О.; Шушляпіна, Н. О. (ХНУРЕ, 2021)
Розглядаються методи діагностики та інформаційні технології підтримки прийняття рішень під час визначення респіраторно-ольфакторних порушень. Наводяться основи методів досліджень функції верхніх дихальних шляхів людини. Обґрунтовуються методи обробки та аналізу риноманометричних даних під час дії різних одоривекторів для отримання додаткової діагностичної інформації щодо порушень нюху. Проведено дослідження аеродинамічних властивостей повітряного потоку в носовій порожнині на мікрорівні. Запропоновано принципи побудови апаратури та методи для доказової діагностики респіраторно-ольфакторних порушень. Рекомендується для науковців, інженерів та медичних працівників – фахівців у галузі розробки та використання апаратури для функціональних досліджень верхніх дихальних шляхів.
Keywords: методи діагностики; дихальні шляхи