Інноваційне суспільство як імператив сучасності - Клімова, Г. П. (НДІ ПЗІР НАПрНУ, 2019)
Розкривається зміст основних теоретико-методологічних підходів до розуміння сутності інновації. Виявляються відмінності в розумінні інновацій в контексті різних сфер життєдіяльності суспільства. Розглядається співвідношення «традиції» та «інновації», їх взаємозв’язок і взаємозумовленість. Аналізуються сутність інноваційного суспільства і умови його становлення. Розглядаються особливості інноваційного типу соціального розвитку. // The content of the main theoretical and methodological approaches to understanding the essence of innovation is revealed. Differences in understanding of innovations in the context of different spheres of life of society are revealed. The relation of «tradition» and «innovation», their interrelation and interdependence are considered. The essence of innovative society and conditions of its formation are analyzed. Features of innovative type of social development are considered.
Keywords: інновації; традиції; інноваційне суспільство; innovations; traditions; innovative society