Методи розподілу обчислювальних ресурсів в інтелектуальній системі екологічного моніторингу - Чмуж, В. С. (My University, 2023)
Мета роботи – дослідження методів розподілу обчислювальних ресурсів в інтелектуальній системі екологічного моніторингу. Методи дослідження – методи побудови систем екологічного моніторингу довкілля, методи розподілу завдань між обчислювальними вузлами інтелектуальних систем екологічного моніторингу, методи моделювання процесів моніторингу. Досліджено методи диспетчеризації обчислювальних ресурсів в інтелектуальних системах екологічного моніторингу. Функціями диспетчера ресурсів є планування завдань системи, побудова топології розміщення і послідовності виконання завдань на обчислювальних вузлах. Розглянуто методи диспетчеризації, що дозволяють реагувати на реконфігурацию розподіленого обчислювального середовища для вирішення різних класів завдань в системах екологічного моніторингу. Докладно розглянуто питання розробки відповідних алгоритмів та можливості реалізації системи з використанням сучасних методів та компонентів.
Keywords: векторна обробка даних; диспетчер; екологічний моніторинг; кластеризація; паралельні обчислення; розподілені обчислювальні ресурси