Кодування інформації за допомогою фемтосекундних лазерів - Сівні, В. Б. (My University, 2019)
У першій частині роботи розглянуто історію квантової криптографії та перший пристрій квантової криптографії. Елементи теорії інформації( теорема Шеннона-Котельникова). Основні напрямки розвитку квантової криптографії. Описано протокол ВВ84. У другій частині роботи розглянуто методи квантового кодування,а також структури систем з полярізаційним, фазовим, часовим кодуванням. Приведенно установки з використанням фемтосекундного лазеру. У третій частині роботи розглянуто можливості застосування фемтосекундний лазер. Використання фемтосекундного лазера та розраховано загасання випромінювання в волокні і відкритих системах.
Keywords: квантові системи зв’язку; фемтосекундний лазер; поляризація; квантовий розподіл ключів; волокно; однофотонний сигнал; коефіцієнт згасання