Алгоритми управління трафіком в IP-мережі - Вербицький, Є. Р. (My University, 2024)
Метою кваліфікаційної роботи є аналіз і дослідження управління потоками трафіку на основі алгоритмів управління чергами та їх планування в IP-мережах в аспекті контролю і запобігання перевантажень. У ході виконання кваліфікаційної роботи розглянута загальна концепція організації управління трафіком в ІР мережах та проаналізовані особливості управління трафіком в мережах з КП, що базуються на алгоритмах планування і управління чергами. Зокрема проаналізовані найпростіший алгоритм пасивного управління чергами (TailDrop), один із різновидів алгоритму RED – зважений RED (WRED), а також один із різновидів алгоритмів планувальника WFQ, який базується на класах (CBWFQ). Проведений аналіз механізмів управління трафіком з використанням моделей на основі СМО, що описані в теорії масового обслуговування. Досліджені принципи функціонування алгоритмів управління та планування черг у IP-мережах із застосуванням інструментарію віртуального моделювання пакетної мережі на основі ПЗ GNS3.
Traffic Management Algorithms in the IP Network
Keywords: коммутація пакетів; IP-мережа; система управління трафіком; алгоритм управління чергами; алгоритм планування черг; TailDrop; RED; WRED