Розстріляне відродження – незабутній приклад боротьби за українську національну незалежність та культуру - Кісельгова, М. Є.; Коваленко, Е. А. (ХНУРЕ, 2020)
20-і роки 20 століття в Україні починається процес позитивного культурного піднесення, який набув назву «українізація». Найвидатніші представники української національної еліти своєю творчістю намагалися донести до широких верств населення головні здобутки української культури за весь період її розвитку. Це позитивно вплинуло на розвиток національної свідомості і стало процесом культурного відродження української нації в найкращих позитивних його проявах.
Keywords: українська державність; «українізація»