Система з множиною входів та множиною виходів (МІМО) для безпілотних літальних апаратів з регуляризацією - Плєхова, Г. А.; Костікова, М. В.; Неронов, С. М.; Карпішен, Б. С.; Кашкевич, С. О.; Ковтунов, Ю. О. (ХНУРЕ, 2024)
У роботі запропоновано систему з множиною входів та множиною виходів (МІМО) для безпілотних літальних апаратів з регуляризацією. Запропонована система характеризується тим, що приймальна частина системи прийомопередавача безпілотного літального апарату додатково містить блок регуляризації, причому вихід модуля оцінки стану каналу приймальної частини прийомопередавача безпілотного літального апарату з’єднано з першим входом блоку регуляризації, перший вихід блоку регуляризації з’єднано з входом демодулятора першого каналу приймальної частини прийомопередавача безпілотного літального апарату, а другий вихід блоку регуляризації з’єднано з входом демодулятора другого каналу приймальної частини прийомопередавача безпілотного літального апарату. Технічним результатом є підвищення завадозахищеності та швидкості передачі інформації каналів управління та передачі даних безпілотних літальних апаратів, а як наслідок підвищення стійкості функціонування прийомопередавачів безпілотних літальних апаратів. The paper proposes a system with multiple inputs and multiple outputs (MIMO) for unmanned aerial vehicles with regularization. The proposed system is characterized by the fact that the receiving part of the transceiver system of the unmanned aerial vehicle additionally contains a regularization block, and the output of the channel state evaluation module of the receiving part of the transceiver of the unmanned aerial vehicle is connected to the first input of the regularization block, the first output of the regularization unit is connected to the input of the demodulator of the first channel of the receiving part of the transceiver of the unmanned aerial vehicle, and the second output of the regularization unit is connected to the input of the demodulator of the second channel of the receiving part of the transceiver of the unmanned aerial vehicle. The technical result is an increase in immunity and the speed of information transmission of the control and data transmission channels of unmanned aerial vehicles, and as a result, an increase in the stability of the operation of the transceivers of unmanned aerial vehicles.
Keywords: безпілотні літальні апарати; Zero Forcing; ефективність; UAVS; system; efficiency; efficiency