Assessment of the diagnostic value of the method of computer olfactometry. - Аврунін, О. Г.; Nosova, Ya.; Zlepko, S.; Ibrahim Younouss Abdelhamid; Shushliapina, N. (IAPGOS, 2019)
Нюхові дослідження можуть бути критерієм оцінки ринохірургічного втручання, а нюхові порушення можуть свідчити про порушення дихання. Тому актуальним завданням є розробка комплексного підходу до визначення дихальних та нюхових розладів. Була розроблена структурна схема методу об’єктивної діагностики респіраторних та нюхових порушень з урахуванням вимірювання, як аеродинамічних параметрів носового дихання, так і розрахунку енергетичних характеристик, які використовуються для виявлення нюхової чутливості.
Keywords: Риноманометрія; дихання зовнішнє; порушення нюху