Кіберсквотинг як загроза системі правової охорони доменних імен в Україні - Науменко, Ю. М. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2016)
Стаття присвячена розгляду питань правової охорони доменних імен, захисту від кіберсквотингу, а також використання доменних імен у рамках вирішення доменних спорів, захисту права на доменні імена. Розглянуто співвідношення домена з об’єктами права інтелектуальної власності. Досліджено правовідносини, що складаються з приводу використання доменного імені. Виділено особливості й основні проблеми, які існують у спорах щодо доменних імен, зокрема визначення відповідача-порушника. // The article is devoted to the consideration of the issues of legal protection of domain names, protection against cyberscondation, as well as the use of domain names in the framework of domain disputes, protection of the right to domain names. The domain ratio with objects of intellectual property rights is considered. The legal relationships consisting of the use of a domain name are investigated. Features and main problems that exist in disputes concerning domain names are allocated, in particular the definition of the defendant.
Keywords: кіберсквотинг; доменні імена; захоплення доменів; захист доменних імен; охорона доменів; доменні спори; cybersquoting; domain names; domain capture; domain name protection; domain protection; domain disputes