Розробка автоматизованої системи контролю навколишнього середовища в портативній теплиці - Кирпота, Ф. В. (My University, 2024)
Мета розробки – забезпечення оптимальних умов для вирощування рослин у портативній теплиці за допомогою автоматизованої системи контролю навколишнього середовища. Об’єкт розробки – процес створення моделі автоматизованої теплиці у вигляді моделі невеликого масштабу. Предмет розробки – система автоматизованого контролю навколишнього середовища в портативній теплиці. За час проходження кваліфікаційної роботи було розглянуто різні автоматизовані теплиці які є на ринку, було проведено їх аналіз та виділені як плюси так і мінуси пристроїв. Було порівняно три типи зв’язку та обраний той який підходить найкраще. Було порівняно різноманітні датчики та також обрані лише пріоритетні з них. Розглянуто конкретно які компоненти використовувалися для розробки. Також було проведено технічний опис компонентів. Проведено розробку коду для автоматизованої роботи пристрою у середовищі Arduino IDE. Розроблено також додаток для віддаленого управління за допомогою комп’ютера. Проведено тестування датчиків у різноманітних умовах експлуатації а також проведення тестування пристрою на протязі місяця для відслідковування стану автоматизованої теплиці.
Keywords: Розробка автоматизованої системи контролю навколишнього середовища в портативній теплиці; вирощування рослин; контроль навколишнього середовища; портативна теплиця