Моделі та інструментальні засоби задач контролю й управління електроенергетичним комплексом - Кудрявцева, М. С. (Харк. нац. ун-т радіоелектроніки, 2008)
Дисертація присвячена розробці моделей та інструментальних засобів задач контролю й управління електроенергетичним комплексом: задачі оцінки безвідмовності й безаварійності роботи обладнання в мережах електроенергетичного комплексу, задачі визначення причин і наслідків порушень роботи обладнання електроенергетичного комплексу, задачі запобігання аварійних режимів обладнання електроенергетичного комплексу, задачі ліквідації аварійних ситуацій, пов’язаних з вимиканням обладнання. На основі розроблених математичних моделей та інструментальних засобів задач розроблено прикладну інформаційну технологію для автоматизації контролю й управління електроенергетичним комплексом для забезпечення безаварійності й безвідмовності його роботи. Впровадження програмної реалізації дає можливість в умовах складного впливу визначальних параметрів, факторів і показників забезпечити надійну експлуатацію обладнання, проводити своєчасне виявлення порушення, ефективний контроль і діагностику стану обладнання, що дає можливість скорочувати витрати на ремонт і технічне забезпечення
Keywords: електроенергетичний комплекс; електроенергетичне обладнання підстанцій; силові та вимірювальні трансформатори; контроль і управління електроенергетичним комплексом; інструментальні засоби