Дослідження сучасних засобів зв’язку, принципів забезпечення їх перешкодозахисту та можливості застосування в ЗРК ЗРВ ПС ЗС України - Панько, М. О.; Кущ, П. С.; Сургай, М. В.; Моргун, Є. В.; Чміль, Ю. О. (НАНГУ, 2024)
В доповіді розглянуті сучасні тенденції та принципи, що забезпечують перешкодостійкість обміну інформації. Наведені результати аналізу сучасних засобів, що відповідають сьогоденним вимогам, забезпечують можливість роботи в потрібних режимах, та можуть бути використані на заміну штатних засобів. Встановлено, що існуюча система телекодового зв’язку забезпечує обмін інформацією між цифровими обчислювальними пристроями (ЦОП) бойових засобів, що викликає потребу в розробці пристрою спряження між засобами зв’язку, що пропонуються, та ЦОП, та алгоритмів роботи пристроїв спряження. Подальші дослідження повинні бути спрямовані на розв’язання виявлених проблемних питань.
Keywords: засоби зв’язку; зенітний ракетний комплекс; перешкодозахист