Дослідження захищеності LPWAN мереж - Болінова, М. М. (My University, 2019)
Об’єкт дослідження – мережі LPWAN. Предмет дослідження – захищеність LPWAN мереж від атак та перехоплення даних. Метою цієї роботи є розглянути та детально проаналізувати принципи забезпечення безпеки даних в протоколах Sigfox, LoRaWAN та NB-IoT. В роботі проведено аналітичний огляд основних технічних характеристик технології LPWAN. Проведено аналіз протоколів, виявлення механізмів спрямованих на захист інформації, що передається по мережі. Проведено дослідження ефективності принципів захисту інформації. Розроблено практичні рекомендації по покращенню рівня захищеності при передачі даних
Keywords: LPWAN; захист інформації; LORAWAN; sigfox; nb-iot; протоколи; безпека даних; захист пристроїв