Дослідження засобів безпеки в системах електронної комерції - Рудак, Д. С. (My University, 2025)
Мета роботи – дослідження загроз та засобів безпеки в системах електронної комерції. Результати – в роботі розглянуто особливості систем електронної комерції; проаналізовано основні типи загроз в електронній комерції, зокрема соціальні, технічні та організаційні; досліджено засоби безпеки та механізми захисту в СЕК від різних видів загроз; розглянуто загрози від штучного інтелекта; виконано порівняння основних протоколів безпеки та порівняння програмних та апартних засобів безпеки в СЕК; проаналізовано випадок реального зовнішнього втручання в СЕК та на основі виконаного аналізу запропоновано власні рекомендації щодо забезпечення безпеки СЕК.
Keywords: електронна комерція; принцип нульової довіри