Розвиток міжнародного медичного дослідницького центру оцінки стану здоров'я та розвитку людини - Павлов, С. В.; Злепко, С. М.; Вуйцик, В.; Коробов, А. М.; Аврунін, О. Г.; Власенко, О. В. (Одеська Національна академія зв'язку ім. О. С. Попова, 2018)
Рівень розвитку медичної галузі визначає, зокрема, рівень соціального розвитку країни. Медична інженерія та лікарські препарати є одними з найбільш інформаційних галузей. Рівень техніки, що використовується в медичній промисловості, можна порівняти з військовою технікою, і це часто є результатом їх перетворення для цивільного використання. У зв'язку з цим неможливо переоцінити важливість розвитку медичної галузі для успішної реалізації науково-інноваційного потенціалу Китаю та України. Підвищення тривалості та якості життя громадян Китаю та європейських держав є пріоритетним завданням держав. Рішення цих завдань сприяє зростанню економіки, а також зменшенню вартості лікування та соціальних виплат. Однак це вимагає наявності сучасного високоякісного медичного обладнання та лікарських засобів. Наукова проблема, яка повинна бути вирішена, полягає у створенні нового класу оптоелектронних приладів, що діагностують периферичний кровотік та інтелектуальні фотонні системи, що підвищить надійність діагностики порівняно з традиційними методами діагностики (реоплетизмографічні, ультразвукові тощо), а також функціональністю біомедичних пристроїв та систем швидкої діагностики периферичного кровообігу.
Keywords: фотонні системи; медична інженерія; біомедичні пристрої; діагностика