Аналіз особливостей планування мереж для надання послуг інтернет з використанням технології PON - Ключко, А. В. (My University, 2021)
Мета роботи - побудова оптичної мережі доступу на базі технології PON. Розглянуто принципи й особливості побудови сучасних оптичних мереж доступу, їх функціональні вузли й компоненти. Проаналізовано особливості побудови мереж доступу на базі технології PON. Обрано й обґрунтовано встаткування планованої мережі FTTH. У практичній частині розроблена й обґрунтована схема мережі абонентського доступу FTTH у місті та проведено розрахунки бюджету лінії для перевірки працездатності розроблювальної мережі. Також проведено теоретичний аналіз дефектів, які проявлялися в процесі монтажу і налагодження мереж PON. Робота становить інтерес у рамках побудови абонентських систем доступу, так як системи зв'язку архітектури FTTH на основі технології PON здатні забезпечити надання максимально можливої смуги пропускання та високої якості зв’язку абонентам мережі.
Keywords: волокно до будинку; оптичний лінійний термінал; оптичний мережний термінал; «точка-багатоточка»; топологія; спліттер