Автоматизація систем підтримання зазору плазмового різака при термічному різанні металу - Кулаєнко, О. О.; Рябушко, А. В. (ХНУРЕ, 2019)
У доповіді міститься огляд автоматичних систем для підтримання зазору між плазмовим різаком та оброблюваними деталями при механізованому термічному різанні листового металу. Розглянуті іноземні прототипи та запропоновані схеми для виготовлення подібних систем на вітчизняній виробничій базі.
Keywords: плазмове різання; контроль висоти різака