Розробка та дослідження методу прогнозування за допомогою апарату часових рядів - Грабовська, К. С. (My University, 2019)
Метою даної атестаційної роботи є дослідження та розробка методів прогнозування часових рядів. Об’єктом дослідження є часові ряди та моделі для їх прогнозування. У процесі виконання роботи було використано методи ARMA, ARIMA, SARIMA та Холта-Вінтерса для аналізу та прогнозування. Було досліджено основні складові часового ряду, були розглянуто методи для перевірки даних на стаціонарність та у разі нестаціонарних даних як перетворити їх на стаціонарні. Дані методи було протестовано на трьох різних наборах даних.Результати роботи кожного з методів були порівняні. Прогнози були досліджені на помилки за допомогою методів середнього квадрату помилки розподілу та середньоквадратичного відхилення.Результатом роботи є комп’ютерна програма для роботи з CRM системою, яка дозволяє користувачеві підключатися до CRM системи для отримання даних які будуть спрогнозовані, або самостійно загрузити csv файл та виконати прогнозування.
Keywords: часові ряди; arma; arima; sarima; холт-вінтерс; експоненційне згладжування; авторегресія; критерій акаіке