Гільошування як спосіб графічного захисту бланків цінних паперів - Челомбітько, В. Ф. (ТОВ «Друкарня Мадрид», 2023)
Наведено методи захисту документів і цінних паперів з застосуванням гільоширних композицій, використання орнаменту як способу опису та побудови гільоша, застосування в геометричному моделюванні й дизайні кривих з монотонними функціями кривини, поняття кривини лінії для опису натурального рівняння кривої, приклади побудови кривих, уздовж яких їхня кривина міняється за заданим законом, їх реалізація у середовищі математичного пакету Maple.
Keywords: геометрія; візерункові розетки