Застосування фільтру гауса для первинної обробки зображення з web-камери мобільного пристрою - Токарєв, В. В.; Ушаков, Ю. С. (My University, 2020)
Для первинної обробки зображення з камери використовувалися фільтр Гаусса (цей фільтр змінює кожну точку поточного зображення, роблячи її значення рівним середньому значенню всіх точок в певному радіусі від розглянутої точки, таким чином відбувається розмиття зображення, а отже, і видалення шумів) і колірні фільтри (виявлення області локалізації знака).
Keywords: WEB-КАМЕРА; ФІЛЬТР ГАУСА