Метод двофакторної автентифікації на CMS WordPress - Акшенцев, М. О. (My University, 2021)
Об’єктом дослідження є засоби забезпечення безпеки веб-ресурсів на основі системи управління вмістом WordPress, зокрема, програмні додатки для них – плагіни. Предметом досліджень є двофакторна автентифікація для забезпечення безпеки веб-сайтів, що базуються на CMS WordPress. Метою дипломної роботи є розробка програмних додатків, що підключаються до системи управління вмістом WordPress для захисту інтернет сторінок та двофакторної автентифікації як одного з найбільш ефективних засобів захисту. Методи дослідження: порівняльний аналіз, програмна реалізація плагіну безпеки WordPress. Проведено аналіз існуючих плагінів безпеки WordPress, їхньої функціональної складової та цінової політики. Також було досліджено ефективність двофакторної автентифікації як методу забезпечення безпеки веб сайтів. Відповідно до поставленої мети у дипломній роботі вирішуються такі задачі: 1) Вивчення засобів забезпечення безпеки, необхідних для розуміння переваг плагінів перед іншими засобами; 2) Аналіз безпосередньо плагінів безпеки; 3) Дослідження алгоритмів двофакторної автентифікації, у тому числі у порівнянні зі звичайною; 4) Реалізація плагіну безпеки WordPress та опис його переваг перед існуючими додатками.
Keywords: Wordpress; захист панелі адміністрування; плагін безпеки; двофакторна автентифікація; атака грубою силою