Методи та засоби автоматичного розгортання IaC для хмарних сервісів - Копцев, О. О. (My University, 2024)
Метою кваліфікаційної роботи є дослідження методів та засобів автоматичного розгортання інфраструктури як коду для хмарних сервісів. У ході виконання кваліфікаційної роботи для реалізації поставленої мети були досліджені основні методи розгортання інфраструктури та відомі інструменти автоматичного розгортання інфраструктури як коду провідних провайдерів хмарних платформ, а саме: AWS CloudFormation, Azure Resource Manager Templates, Google Cloud Deployment Manager, IBM Cloud Schematics та Oracle Cloud Infrastructure Resource Manager. Для практичної реалізації завдання автоматичного розгортання інфраструктури як коду були обрані засоби, що мають найбільшу кількість функціональних можливостей ІаС такі як Azure Resource Manager Templates, доменно-орієнтована мова Bicep та мультиплатформний Terraform.
Methods and Tools for Automatic Deployment of IaC for Cloud Services
Keywords: інфраструктура як код; хмарні сервіси; автоматичне розгортання; доменно-орієнтована мова; декларативний код; масштабованість