Дитина у турбулентному часі - Кабанцева, А. В.; Костін, Д. О. (Perfect Publishing, Vancouver, Canada., 2020)
У статті наводяться дані про вплив турбулентного часу на психіку дитини. Представлено результати власних досліджень психоемоційних порушень у дітей, які мешкають в умовах збройного конфлікту та інформаційної війни. Встановлено, що пригнічення психологічного комфорту і життєстійкого балансу супроводжується вираженою емоційною збудливістю, в результаті якої з'являються негативні переживання (тривожність, напруженість, розгубленість, дратівливість), безініціативність, а також формується переживання, пов'язані з незадоволеністю бажань. Проведені дослідження доводять актуальність зміни підходів до організації профілактики, корекції, лікування і реабілітації психічної патології серед дітей у сучасних умовах турбулентності.
Keywords: соціальні зміни; інформаційні ризики; психологічні проблеми; психодіагностика; психоемоційні порушення; психічні розлади; Донецький регіон