Дослідження методів мурашиних колоній для вирішення задачі QSAR - Коротач, І. В. (My University, 2022)
Об’єктом дослідження є задача QSAR та оптимізації хімічних завдань за допомогою методу оптимізації мурашиних колоній. Метою дослідження є аналіз задачі QSAR, її етапів, методів її вирішення. Крім цього, метою можна вважати дослідження використання методу оптимізаціїї мурашиних колоній, спектрів його використання у хемоінформатиці. У результаті роботи проведено аналіз задачі QSAR, був зроблений огляд найбільш популярних методів її вирішення та експериментальне порівняння з методом оптимізації мурашиних колоній.
Keywords: вивчення; ліки; конструювання; обрання ознак; генетичний алгоритм; дата майнінг; мурашиний алгоритм