Моделювання динаміки повітряного робота при різних аеродинамічних параметрах - Гребенков, Д. В. (My University, 2024)
Мета дослідження – підвищення ефективності протидії завихренню повітряного робота при проходженні через потік повітря за рахунок попереднього моделювання аеродинамічних параметрів гвинтів залежності від розмірів лопатей. Методи дослідження – аналіз існуючих аналогічних конструкцій та методів впливу підйомної сили та опору на конструкцію. За час виконання кваліфікаційної роботи був проведений аналіз сфер застосування сучасних повітряних роботів, розглянуті конструктивні особливості проектування та основні характеристики базових аналогів. Проведені роботи з симуляції аеродинамічних характеристик повітряного робота, здійснено аналіз впливу різних кутів нахилу лопатей гвинта на стабільність та ефективність роботи моделі. Розглянуто розподіл тиску, напрямок потоку повітря та утворення завихрень, що дозволило оцінити оптимальні параметри для забезпечення стабільності роботи повітряного робота.
Keywords: аеродинамічний параметр; підйомна сила; повітряний робот; напрямок потоку повітря