Моделювання рельєфу в системах візуалізації для авіаційних тренажерів - Остапенко, Т. О. (My University, 2020)
Метою атестаційної роботи є підвищення реалістичності рельєфу в системах візуалізації для авіаційних тренажерів. У ході виконання атестаційної роботи на водяться моделювання земної поверхні, поданої у вигляді цифрової карти висот, за допомогою фінітних функцій. Даний опис дозволяє одержати високу реалістичність зображення і має невелику обчислювальну складність. Синтез поверхні, таким способом, виконується зворотнім трасуванням. Побудова зображення в реальному часі методом зворотного трасування проводиться шляхом покрапкового обчислення центральної проекції на поверхню об'єкта сцени елемента екрана, що сканується в даний момент в ході растрової розгортки, що надає високу реалістичність.
Terrain Modeling in Visualization Systems for Aviation Simulators
Keywords: модель рельєфу; система візуалізації; авіаційний тренажер; синтез зображення; рейтрейсінг