Щодо застосування презумпції трудових відносин до нетипових видів зайнятості - Свічкарьова, Я. В. (Право, 2017)
У статті проаналізовано теоретичні підходи, міжнародний досвід, судову практику застосування презумпції трудових відносин при неясності правової природи нетипових трудових договорів. // The article analyzes theoretical approaches, international experience, judicial practice of applying the presumption of labor relations with the ambiguity of the legal nature of non-typical labor contracts.
Keywords: нетипова зайнятість; правова природа; трудовий договір; трудові відносини; презумпція трудових відносин; non-typical employment; legal nature; employment contract; labor relations; presumption of labor relations