Військово-соціальна робота як вектор формування військово-соціальної політики держави - Петросян, К. Є.; Котова, Л. В. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2024)
У науковій публікації наголошено на тому, що пріоритетним завданням для України наразі залишається забезпечення належного рівня соціального захисту населення, особливо, коли кількість осіб, що потребують такого захисту лише збільшується з огляду на триваючу повномасштабну війну. Автори вказують на тенденцію зростання кількості соціальних послуг і виплат для певних категорій населення, зокрема, для військовослужбовців та членів їх сімей, що свідчить перш за все про необхідність подальшого дослідження цієї сфери та перспективної розробки законодавства в сфері соціального захисту. В публікації констатовано початок процесу формування військово-соціальної політики держави через таку відправну точку як військово-соціальна робота. This scientific publication emphasizes that ensuring an adequate level of social protection for the population remains a priority for Ukraine, especially considering the increasing number of people in need due to the ongoing full-scale war. The authors point to a growing trend of social services and benefits for certain categories of the population, particularly for military personnel and their families, indicating the need for further research in this area and the prospective development of social protection legislation. The publication states the beginning of the process of forming the state's military social policy through such a starting point as military social work.
Keywords: соціальний захист; соціальні послуги; військовослужбовці; військовосоціальна політика; військово-соціальна робота; social protection; social services; military personnel; military social policy; military social work