Правові питання деформації правосвідомості: історико-правовий аналіз - Шевченко, М. Є. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2017)
У статті розглянуто основні етапи формування вчень про деформацію правосвідомості. Автором виділено основні ознаки правосвідомості, а також проаналізовано фактори, які впливають на виникнення деформації правосвідомості на конкретних історичних етапах. А також виділено основні види деформації правосвідомості та дано їх аналіз. // The article deals with the main stages of formation of disciples on the deformation of legal consciousness. The author allocates the main signs of legal consciousness, and also analyzed the factors that influence the deformation of legal consciousness on specific historical stages. And also the main types of deformation of legal consciousness and their analysis are allocated.
Keywords: правосвідомість; деформація правосвідомості; радикалізм; нігілізм; переродження свідомості; інфантилізм; дилетантизм; ідеалізм; legal awareness; deformation of legal consciousness; radicalism; nihilism; degeneration of consciousness; infantilism; dilettantism; idealism