Розробка та дослідження рекомендаційної системи для сервісу з підбору нерухомості - Образков, В. Є. (My University, 2019)
Мета атестаційної роботи – дослідження існуючих методів побудови рекомендацій на предмет можливості їх використання у сферах, простір елементів яких є складним та/або має низьку частоту переглядів та створення системи рекомендацій, для таких предметних областей. Досягнення мети атестаційної роботи базується на комплексному використанні методів теорії фільтрації інформації, що стосуються створення рекомендаційних систем різних видів. Результат атестаційної роботи – стратегія надання рекомендацій, рекомендаційна система яка використовує розроблену стратегію, а також веб-сервіс з пошуку нерухомості, з вбудованою до нього рекомендаційною системою.
Keywords: рекомендаційні системи; content-based filtering; collaborative filtering; knowledge based recommenders