Інтерактивна технологія виділення підмножин ефективних проєктних рішень - Безкоровайний, В. В.; Семенець, В. В.; Драз, О. М. (ХНУРЕ, 2021)
Для забезпечення взаємодії особи, що приймає рішення, з автоматичними проєктними процедурами запропоновано інтерактивну технологію виділення вузьких підмножин ефективних варіантів. Технологія об’єднує етапи кількісного й якісного впорядкування ефективних рішень з множини допустимих. Ефективність рішень з підмножини, що виділяється, забезпечується попереднім формування множини Парето-оптимальних варіантів. Запропонована технологія розширює методологічні засади автоматизації процесів підтримки багатокритеріальних проєктних рішень, дозволяє здійснювати коректне скорочення множини ефективних альтернатив для остаточного вибору з урахуванням факторів, що важко піддаються формалізації, знань і досвіду особи, що приймає рішення
Keywords: Автоматизація проєктування; багатокритеріальна оптимізація; ефективне проєктне рішення; функція корисності