Дослідження методів розробки комп’ютерних застосунків з інтегрованою API - Маренич, В. В. (My University, 2025)
Об’єктом дослідження є процес розробки комп’ютерних застосунків з використанням інтегрованих API. Метою дослідження є виявлення методів та засобів, що забезпечують ефективну інтеграцію API у програмні застосунки, зокрема, шляхом розробки оптимальних підходів до використання API на основі сучасних архітектурних патернів та протоколів. В роботі використано методи програмної інженерії, аналітичного моделювання та експериментальної реалізації. Проведено аналіз популярних методів інтеграції API, зокрема REST, SOAP, GraphQL та WebSockets, досліджено їх переваги, недоліки та сфери застосування. У результаті дослідження було розроблено програмний прототип, який демонструє ефективну інтеграцію API з використанням WPF та патерну MVVM
Keywords: API інтеграція; REST; graphql; websockets; архітектура застосунків; модель запит-відповідь; комунікація в реальному часі; API документація