Комп’ютерні технології корекції амбліопії в системі фізичної реабілітації у дітей з порушенням зору - Авер'янова, Л. О.; Селіванова, К. Г. (Харків: Оригінал, 2018)
В роботі пропонується застосувати реалізувати методику корекції амбліопії на основі методу тренування зорово-рухової координації із застосуванням універсального засобу візуалізації - графічного планшету. Застосування даного засобу візуального тренування можливо в будь-яких умовах і не потребуватиме витрат на створення спеціального апарату. Передбачається використовувати планшет з автономним живленням, програмним адаптивним формуванням спеціально розроблених контурних малюнків - оптотипів, контролем правильності виконання завдання. Для цього обирається графічний планшет зі стилусом для окреслення оптотипів. Маса такого тренажера буде мінімальна, він буде повністю безпечний для дитини. Програмний засіб дозволить реалізувати синтез оптотипів, фіксувати їх обведення, аналізувати правильність виконання завдань.
Keywords: амбліопія; тренажер; графічні оптотипи; цифровий планшет