Дослідження методів і моделей розташування станцій екстреної допомоги при розробці інформаційної системи екстреної медицини - Нечепоренко, С. А. (My University, 2025)
Метою даної роботи є дослідження методів та моделей розташування об’єктів надання екстреної медичної допомоги в стабільних і нестабільних умовах функціонування для ефективного вирішення цієї задачі в інформаційній системі екстреної медицини. Для досягнення поставленої мети в роботі реалізовано такі задачі дослідження: проаналізовано існуючі моделі та методи розташування організаційних об’єктів екстреної медичної допомоги; вдосконалено існуючі методи розташування медичних організаційних об’єктів з урахуванням особливостей екстреної медичної допомоги; розроблено комбінований метод розташування станцій екстреної медичної допомоги; практично реалізовано комбінований метод вирішення задачі розташування станцій екстреної медичної допомоги; експериментально перевірено розроблений метод і технологію вирішення задачі розташування станцій екстреної медичної допомоги при розробці інформаційної системи екстреної медицини.
Keywords: графова модель; дорожня мережа; екстрена медична допомога; станція екстреної медичної допомоги